Vállalkozás

Íme az alkalmi munka új szabályai

| |

Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai augusztus elsejével megváltoztak, alapvetően a munkaadókra nézve kedvezően. Egyszerűsödik az adminisztráció, az alkalmi munkásra nem vonatkoznak a szabadság kiadásának szabályai, és a betegszabadságra, és az egyéb munkaidő-kedvezményekre vonatkozó előírások sem.

Keressen több pénzt!

|

Legyen elöl a Google találati  listájában azon szolgáltatásokra, termékekre, amiket forgalmaz, hogy a vevők rátaláljanak cégére.

Ha nincs elöl a listán, veszteség éri. Vevőkről marad le, hiszen nem találják meg.

Nincs kockázat, a szolgáltatás sikerdíjas. Csak akkor kell fizetni, ha sikeresen a találati listák elejére kerül.

Kérjen árajánlatot most!

Így adózunk 2013-ban

| |

Jövőre megszűnik a szuperbruttósítás, bővül a munkahelyi étkeztetés támogatása, adómentes lesz a kockázati biztosítás munkáltató által fizetett díja, emelkedik az egészségügyi szolgáltatási járulék összege és változnak a társasági adó szabályai amennyiben a parlament elfogadja a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által pénteken benyújtott törvényjavaslatot.

Bejött a fura vállalkozási ötlet

| |

 A munkanélküliségtől és az adóssághegyektől próbált menekülni két brit fiatal egy hóbortos vállalkozási ötlettel - bejött.

Már kocsmát sem érdemes nyitni

|

Sokan mondják, egy kocsmából mindig meg lehet élni, de ha ez igaz is volt valaha, már nem az.

-

Elsöprő csődhullám jöhet

tárcaA tavalyi, csődrekordot hozó év után idén is enyhén növekszik a tönkremenő vállalkozások száma a hazai cégek szerint. Különösen erőteljes csődhullámra számítanak a kereskedelemben és a járműkereskedelemben, a mezőgazdaságban és a közösségi szolgáltatásokban - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt kutatásából.

A kereskedelmi vállalkozások nyereségességét a tavalyi stagnáló, idén várhatóan csökkenő lakossági kereslet mellett az ágazati különadó, a minimálbér emelése, az adójóváírás kivezetése miatti bérkompenzációs szükséglet egyaránt súlyosan érint.

A kis, magyar cégeknél jellemző a bércsökkentés

| | |

borítékDöntő többségében a magyar tulajdonú mikro, kis- és közepes vállalatok kényszerültek bércsökkentésre az idei évben - olvasható a DEVISE Hungary Munka.org-hoz eljuttatott közleményében.

Számtalan munkáltató megtéveszti magát, amikor az átlagadatoknak hisz. Ugyanis jelentős különbségek tapasztalhatóak a gazdaságban akár a magyar és a külföldi tulajdonú, akár a fővárosi és a vidéki, avagy az eltérő vállalatméretű, sőt akár egyazon szektoron belül működő szervezetek esetében is - hívta fel a figyelmet Dara Péter szakértő, a DEVISE Hungary ügyvezető igazgatója. Különösen így van ez a bérek és juttatások tekintetében, amint azt a Nemzeti Üdülési Szolgálattal együttműködésben készített "Mi lesz a bérekkel és juttatásokkal 2012-ben?" című felmérése is mutatja.

-

-
Tartalom átvétel

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: