Régi és új tippek az álláskereséshez

|

 Új sorozatot indít a munka.org az álláskeresőknek, amely rövid írásokat, álláskeresési tanácsokat tartalmaz majd. Tudjuk jól,  hogy akadnak majd olyan tippek,  amelyek már sokak előtt ismertek, lesznek olyan tanácsok, amelyekről magunk is tudjuk, hogy nehezen megfogadhatók. Mégis bízunk abban, hogy  a sorozatunkban találhatók majd olyan ötletek,  tippek,  javaslatok,  amelyek mégiscsak hozzásegítik az álláskeresőt a sikerhez.

Az első tippünk a leghasznosabb tanács talán , ami egy álláskeresőnek adható:  gondolja át a múltbeli sikereit.
Ezeknek a sikereknek,  az eredményeknek az átgondolása segíthet nemcsak az önéletrajz megírásában,  nemcsak az állásinterjún történő sikeres helytállásban, hanem az álláskereséshez elengedhetetlenül  szükséges kitartás és optimista hozzáállás fenntartásában is.

Persze például egy pályakezdőnek ez lehetetlen feladatnak tűnhet. Azért egy pályakezdőnek is biztos,  hogy akadtak tanulmányi sikerei, volt nyári munkán, részt vett  diákmunkában , gyakorlaton, és egész biztosan ért el eredményeket.

Amikor írjuk az önéletrajzunkat, ne felejtsük el a feladataink mellett az eredményeinket is megemlíteni.
Ha az állásinterjún kérdezgetnek majd bennünket jó tulajdonságainkról, erősségeinkről, akkor az interjúztató a munkatapasztalatból kiragadott példákkal alátámasztott válaszokat fogja pozitívan értékelni.

Tehát a tippünk így hangzik:  soha ne feledkezz el a múltbeli sikereidről, tartsd őket számon, rendszerezd, és tudjad felidézni, ha kérdeznek róluk.

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: