Foglalkozás másképp

Szakdolgozat pénzért?

Akadnak, aki úgy szereznek diplomát, hogy szakdolgozatukat nem maguk írják meg, hanem fizetnek érte. Nem is kevesen. Szakdolgozatírót valójában sokkal könnyebb találni, mint egy megbízható kőművest.

Hihetetlen, hogy diplomát kaphatnak olyan emberek, akik még ahhoz sem veszik a fáradságot, hogy tanulmányaik végére maguk írják meg diplomamunkájukat. Mégis igaz, és a diákok igénytelenségére lassan egész szolgáltatási ágazat épül. Igénytelenségről persze az iskolák esetében is beszélhetünk, hiszen rendszerint nem derül ki a csalás a dolgozat megvédésekor.

Bérelhető Mikulások

December 6-án a jó gyerekek ajándékot, a rossz gyerekek virgácsot kapnak. Az ajándékot a Mikulás, a virgácsot a Krampusz hozza. Ha sok pénze van a szülőknek, akkor mindkettő megjelenhet. Ha kisebb összegből kívánják megúszni a látogatást, a világ legrosszabb gyerekéhez is csak a Mikulás fog elmenni (bár még nem szokás, biztos lehetne kérni csak a Krampuszt is).

Irány a légió!

Számos sikerkönyv alapjait szolgáltatta már a francia idegenlégió, de ez nem csak a múlt. A franciaországi székhelyű zsoldoshadsereg napjainkban is toborozza katonáit. Akit vonz ez az életforma, és sikerrel veszi a felvételi akadályokat, az előtt nyitva áll egy nem mindennapi, kalandos - esetenként viszont rövid - élet lehetősége.

Illegális, de eddig nem büntették

Üveggömb, tojás, mágia

Mindenki szeretné tudni, mit hoz a jövő. Ezoterikus szolgáltatók seregéhez fordulhatnak már kérdéseikkel azok, akik különféle jövendőmondó praktikák segítségét vennék igénybe döntéseik előtt. 

 

Senkit nem hagy hidegen

Becslések szerint a magyar "ezoterikus ipar" évente 5-6 milliárd forintnyi forgalmat bonyolít le. Ebbe a kapcsolódó szolgáltatások mellett a könyv- és segédeszköz-eladás is beleszámít, csakúgy, mint a tanfolyamok.

Magánnyomozó

Kevés olyan szakma van, amely annyi témát szolgáltatott volna a filmekhez, mint a magánnyomozóké. Sherlock Holmes, Poirot, Magnum - csak hogy néhányat említsünk a tévésorozatok főhőseiből. A filmbéli ábrázolás és a valóság között nagy különbség fedezhető fel, de ez nem jelenti azt, hogy napjaink magánnyomozói alkalmanként ne keverednének mozivászonra illő szövevényes történetekbe?

A kíváncsiság nagy úr

A magánnyomozó irodák ügyfelei általában típusügyekkel fordulnak a szakemberhez: a magánszférából és cégektől is érkeznek megbízások.