Hír

Igazságok és tévedések a közmunkaprogramról

|


Az MSZP szerint a kormány a közmunkaprogramok "szétverésével" bebizonyította, hogy a közfoglalkoztatás területén csak a statisztikák javítására koncentrál és nem akar valódi esélyt teremteni - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Csige Tamás, Hajdúdorog szocialista polgármestere. A Belügyminisztérium (BM) cáfolta a sajtótájékoztatón elhangzottakat.

Tárgyalni akarnak a szakszervezetek

|

A hat országos szakszervezeti szövetség elfogadhatatlannak tartja az új Munka törvénykönyvének (MT) tervezetét - közölték az érdekvédelmi szervezettek az MTI-vel csütörtökön.    

A szakszervezetek közös nyilatkozatot adtak ki erről, miután az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Liga Szakszervezetek, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, valamint a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma  csütörtökön Budapesten egyeztetett az új Munka törvénykönyve tervezetéről.

-

Demonstráció a munkavállalók védelmében

|

Demonstrációt szervez négy szakszervezet szeptember 12-ére, az őszi ülésszak első napjára a Parlament elé, hogy tiltakozzanak a kormány munkavállalókat érintő eddigi és tervezett intézkedései ellen.

LMP: "a kórházak lehúzhatják a rolót"

|

Az LMP szerint további ápolónők elvándorlását eredményezheti, ha elfogadják az új munka törvénykönyvének tervezetét, amely negyedére csökkentené az éjszakai műszakpótlékot és megszüntetné a délutánit.

Az ellenzéki párt keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy a közelmúltban csoportosan távozott negyven nővér a pécsi klinikáról Németországba, ahol a nettó kezdő fizetés átszámítva jóval félmillió forint felett van. A kormány most mégis azt vette a fejébe, hogy még jobban megsarcolja azokat, akik eddig még nem mentek el - fogalmaznak. 

Országszerte 7,5 milliárd közmunkaprogramra

Újabb közmunkaprogramokat indított a Belügyminisztérium (BM) közfoglalkoztatási helyettes államtitkársága hétfőn, Gyöngyöspatán a patakmeder tisztításán, Dombrádon pedig kerékpárút építésén dolgoznak közmunkások nyolc órában - közölte a BM az MTI-vel.

Lekenyerező ötlet

|

Bagette-omatot, állandóan friss kenyeret adó automatát "sütött ki" ki egy francia pék.

Jean-Louis Hechtet részben az "önvédelem" vezérelte a géppék kikísérletezésében, mert elege volt, hogy törzsvevőitől zárás után - néha még az éj közepén - sem volt nyugodalma. 

Popénekes ruhatervező

Idén szeptemberben dobja piacra saját férfiruha kollekcióját Robbie Williams brit énekes.

A Farrell névre keresztelt kollekció Williams nagyapja, az Óriásölő Jackként is ismert Jack Farrell emléke előtt tiszteleg. A közép-angliai Stoke-on-Trent városában élt férfi mindig is híres volt a jólöltözöttségéről. 

Jövőre öt hosszú hétvége - öt dolgos szombat?

|

Jövőre öt pihenőnapot kaphatnak a munkavállalók a munkaszüneti napok körül, de ezeket le kell dolgozni szombatonként.

A kormany.hu internetes oldalon érhető el a Matolcsy György által jegyzett, a 2012. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendelettervezet.

A szívtelen vendéglátós

Kirúgta három vendégét az étterméből egy vendéglős Svédországban, mert a trió nem ette meg az utolsó falatig a főételt, mielőtt desszertet kért.

A szigorú vendéglős Göteborgban ténykedik egy mongol étteremben, amelyben a vendég fix árért annyit eszik, amennyit akar. A triónak nagyobb volt a szeme, mint a szája, és a tányérjaikra szedett ételnek csak a felét ették meg, amikor pudingot kértek. A vendéglős azonnal ajtót mutatott nekik, de mivel nem akaródzott távozniuk, a személyzettel tessékeltette ki őket, miközben jó hangosan a pokolba kívánta a társaságot, és közölte, hogy többé meg ne lássa őket.

Tartalom átvétel

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: