Foglalkozás másképp

Szakdolgozat pénzért?

Akadnak, aki úgy szereznek diplomát, hogy szakdolgozatukat nem maguk írják meg, hanem fizetnek érte. Nem is kevesen. Szakdolgozatírót valójában sokkal könnyebb találni, mint egy megbízható kőművest.

Üveggömb, tojás, mágia

jósMindenki szeretné tudni, mit hoz a jövő. Ezoterikus szolgáltatók seregéhez fordulhatnak már kérdéseikkel azok, akik különféle jövendőmondó praktikák segítségét vennék igénybe döntéseik előtt. 

Legó-karrier építők

Hogyan lehet megélni a legózásból? Dirk Denoyelle, egy 47 éves belga úriember tudja a választ. Egy befektető körülbelül 20 ezer dollárt fizetett neki egy apartman komplexum megépítéséért. Természetesen legóból.

Magánnyomozó

Kevés olyan szakma van, amely annyi témát szolgáltatott volna a filmekhez, mindetektívt a magánnyomozóké. Sherlock Holmes, Poirot, Magnum - csak hogy néhányat említsünk a tévésorozatok főhőseiből. A filmbéli ábrázolás és a valóság között nagy különbség fedezhető fel, de ez nem jelenti azt, hogy napjaink magánnyomozói alkalmanként ne keverednének mozivászonra illő szövevényes történetekbe?

Bérelhető Mikulások

MikulásDecember 6-án a jó gyerekek ajándékot, a rossz gyerekek virgácsot kapnak. Az ajándékot a Mikulás, a virgácsot a Krampusz hozza. Ha sok pénze van a szülőknek, akkor mindkettő megjelenhet. Ha kisebb összegből kívánják megúszni a látogatást, a világ legrosszabb gyerekéhez is csak a Mikulás fog elmenni (bár még nem szokás, biztos lehetne kérni csak a Krampuszt is).

Sztriptíztáncosként tudni kell a határt

Aki profi és elismert táncosnő szeretne lenni, ne a pénzért kezdjen bele. Az első és legfontosabb: szeressen táncolni és tudja hol a határ.

Nagy Z. másképp

Nagy Z. Róbert újságíró, aki a portál olvasói előtt elsősorban a Foglalkozás másképp rovat szerzőjeként ismert, valójában kiválóan ért a növényekhez is. Új, offline magazinja - a Herbáció - immár kapható az újságárusoknál. A magazin olvasói gyógyírt találhatnak munkában, vagy munkakeresésben megfáradt idegeikre. Ismerje meg a növényeket - és Nagy Z.-t - másik oldalukól!

Megjelent a Herbáció magazin, hogy "a népi praktikák tovább éljenek". A negyedévente megjelenő Herbáció a növények mindennapjainkban betöltött szerepéről szól. Az ismeretterjesztő írások mellett főként olyan cikkek kapnak helyet a kiadványban, amelyek a hétköznapi életben is hasznosíthatók, ezzel a gyakorlatban is alátámasztva a növényvilág sokszínűségének fontosságát.

Irány a légió!

katonaSzámos sikerkönyv alapjait szolgáltatta már a francia idegenlégió, de ez nem csak a múlt. A franciaországi székhelyű zsoldoshadsereg napjainkban is toborozza katonáit. Akit vonz ez az életforma, és sikerrel veszi a felvételi akadályokat, az előtt nyitva áll egy nem mindennapi, kalandos - esetenként viszont rövid - élet lehetősége.

Tartalom átvétel

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: