Karrier

Flört az irodában

A munkahely mindig is kedvelt terep volt a flörtök, szerelmek kialakulására. Tegyük a szívünkre a kezünket! Van-e köztünk olyan, akivel még nem fordult elő, hogy meglepő módon egyre hevesebb szimpátiát kezdett érezni valamelyik kollégája (netán főnöke) iránt? 

Ha ez a bizonyos szimpátia kölcsönös, és egyre csak mélyül, akkor semmi sem ment meg minket attól, hogy átadjuk magunkat a mindent elsöprő munkahelyi szerelemnek!

A bányamérnöknő

II. rész

Nyerő lapokkal

A bányamérnöknő két álláskeresése között eltelt hét év. Teljesen más szempontjai voltak kezdőként az első álláskeresésének, mint hét év elteltével gyakorlott szakemberként, pozícióból, munkából munkába a másodiknak.

Konfliktus adódott munkáltatójával, ami egy idő után kenyértörésre vitte volna a dolgot, de ezt már nem várta meg Piroska, mert úgy gondolta, mindenképpen előnyösebb, ha még az előtt elkezd állást keresni, mielőtt muszáj lenne.

Így illeszkedj be a munkahelyre

Elnyerted az állást, téged választottak a több száz jelentkező közül. Néhány nap múlva munkába állhatsz. Ezzel azonban még nem értek véget a megpróbáltatások...

Egy új munkahelyre először bemenni, főleg ha első munkahelyről van szó, mindig nagy izgalommal, szorongással jár. Meg kell szoknunk az új körülményeket, el kell fogadtatnunk magunkat leendő kollégáinkkal.

Mivel mi vagyunk az újak a csapatban, ne feledjük: elsősorban nekünk kell alkalmazkodnunk a már meglévő körülményekhez.

Értékelő központok

A munkakeresés érzelmileg megterhelő és stresszes foglalatosság: hirdetésböngészés, önéletrajz és motivációs-levél írás, interjúk sorozata és ráadásul manapság sok cégnél találkozhatunk az értékelő központ módszerével, ahol csoportosan kerülnek megmérettetésre a jelentkezők. Sokakat érdekel, hogy mi is az értékelő központ, mire számíthatnak a jelentkezők?