Álláskereső tipp

Régi és új tippek az álláskereséshez

|

 Új sorozatot indít a munka.org az álláskeresőknek, amely rövid írásokat, álláskeresési tanácsokat tartalmaz majd. Tudjuk jól,  hogy akadnak majd olyan tippek,  amelyek már sokak előtt ismertek, lesznek olyan tanácsok, amelyekről magunk is tudjuk, hogy nehezen megfogadhatók. Mégis bízunk abban, hogy  a sorozatunkban találhatók majd olyan ötletek,  tippek,  javaslatok,  amelyek mégiscsak hozzásegítik az álláskeresőt a sikerhez.

Az első tippünk a leghasznosabb tanács talán , ami egy álláskeresőnek adható:  gondolja át a múltbeli sikereit.

Álláskeresés főállásban

|

Mai álláskereső tippünk azoknak szól, akik jelenleg munka nélkül vannak. Aki úgy keres állást, hogy nincs munkája , közismert, hogy nincs jó pozícióban, sem a fizetési tárgyaláson, sem általában az álláskeresés  folyamatában. Ne feledjük el azonban azt sem, hogy  a  munkanélküliként való álláskeresésnek is akadnak előnyös oldalai.

Ha munkanélküliként  keresel állást, akkor azzal az előnnyel rendelkezel, hogy teljes munkaidejű, hivatásos  álláskereső vagy.  Ha nem hagyod, hogy ez az állapot ez frusztráljon,  ha emiatt inkább annak érzed szükségét,  hogy hatékonyabban szervezd  meg a napod, akkor jó, ha főállású álláskereső vagy.  

5 tipp az internetes álláskereséshez

| | |

A magyar internetezők leginkább álláskeresésre használják a webet (58 százalékuk) -  derült ki az Ipsos egyik felméréséből.

Hogy ez még hatékonyabb legyen, íme néhány ötlet - talán nem haszontalan összegyűjtve látni őket azoknak sem, akik már ismerik az online álláskeresés csínját-bínját.

1.    Használd a gyűjtőoldalakat!

Nem kell egyenként fölkeresned az állásportálokat, használhatsz olyan gyűjtő-kereső oldalakat, mint például a jobmonitor.hu, a  jobinfo.hu, vagy a careerjet.hu. Hírlevélre ezeknél az oldalaknál is föl tudsz iratkozni, mint a hagyományos állásportáloknál.

Tartalom átvétel

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: