érdekesség

Lejárt a munkaidő, ezért máshol landolt az utasszállító

Párizs helyett Bretagne-ban landolt az Air France egy menetrendszerinti járata, mert lejárt a légikísérők munkaideje.

    A francia légitársaság Airbus A340-es gépe Detroitból tartott a francia fővárosba 266 utassal a fedélzetén. A munkaidő-túllépést elkerülendő, a járat azonban a Charles de Gaulle helyett Brest városának repterén landolt Franciaország északnyugati vidékén, Bretagne-ban - tudatta pénteken a légitársaság egyik szóvivője.

-

Világrekorder lehetne az agg légiutas-kísérő

A United Airlines 618-as, Hawaiira tartó járatának utasai nemrégiben beszállás közben egy ősz hajú, bifokális szemüveget viselő légiutas-kísérő mellett haladtak el, aki vidám "Aloha, isten hozta a fedélzeten!" köszöntéssel fogadta őket. A legtöbb utas a helye megtalálásával volt elfoglalva, nem nagyon figyelt a repülőgép személyzetére, de Ron Akanát nem lehetett nem észrevenni - nem utolsósorban a zakója hajtókáját díszítő tizenegy hegyikristály kitűző miatt. Az elsőt munkába állásának tizedik évfordulójára kapta, utána pedig minden öt, repüléssel eltöltött év után egyet.
    
    

Bejött a fura vállalkozási ötlet

| |

 A munkanélküliségtől és az adóssághegyektől próbált menekülni két brit fiatal egy hóbortos vállalkozási ötlettel - bejött.

Buszozásra kényszerítik a moszkvai BKV vezetőit

|

A moszkvai közlekedési vállalat vezetőinek ezentúl hetente két alkalommal kötelező lesz tömegközlekedési eszközökkel eljutniuk munkahelyükre, és az utazás alatt szerzett tapasztalataikról részletes beszámolót kell készíteniük - írja a szakszervezetek.hu.

    Makszim Likszutov, a moszkvai önkormányzat ágazati szervének vezetője pénteken tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy ez az utasítás az amúgy szolgálati autóval rendelkező helyetteseire, valamint az összes főosztályvezetőre is vonatkozik. Indoklásul elmondta, hogy a vezetőknek meg kell ismerniük a valós helyzetet, annál is inkább, mert "néhányan az üzleti életből érkeztek" - derül ki a Ria Novosztyi hírügynökség beszámolójából.

Tartalom átvétel

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: