munkahelyi stressz

A munkaerő-kölcsönzés árt az egészségnek

| |

Nagyobb stressz alatt, s kevesebb fizetésért dolgoznak azok a dolgozók, akiknek a munkaadója munkaerő-kölcsönzötteket foglalkoztat - derül ki egy brit kutatóintézet, a NIESR jelentéséből.

A kutatás különös aktualitását adja, hogy szerte Európában - így Magyarországon  is - olyan munkaügyi reformok zajlanak, amik aláássák a munkahelyek biztonságát.

Így egyre könnyebbé válik a dolgozók elbocsátása, s  mind kevesebb lesz a valódi, hagyományos értelemben vett állandó állás.

Utáljuk a munkahelyünket

|

Kevés magyar érzi úgy nemzetközi összevetésben, hogy pszichológiailag biztonságos, egészséges munkahelye lenne - derül ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyben az Ipsos csoport 24 ország közel 15 ezer munkavállalóját kérdezte.

Az Ipsos Munka.org-hoz is eljuttatott közleményből kiderül: a nemzetközi átlag szerint tízből hárman (27%) értékelik biztonsági és egészségügyi szempontból rossznak munkahelyi környezetüket.

Az átlagosnál negatívabban értékelők között vannak hazánk, Magyarország (42%), illetve Argentína (44%), Mexikó (43%),  Spanyolország (38%), Oroszország (36%), Lengyelország (35%) és Franciaország (32%) munkavállalói.

Tartalom átvétel

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: