szabadság

Vége a szabadságbohózatnak, állandó lesz a munkabér

|

A szabályok hamarosan úgy változnak, hogy a kifizetett munkabér független legyen a szabadsággal érintett hónap munkanapjainak számától és a távollét időtartamától - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdai közleményéből.

Sokáig vakációzhatnak a kormánytisztviselők

Évi 25 nap fizetett alapszabadság jár a kormánytisztviselőknek, szemben a versenyszférában alkalmazottaknak meghatározott 20 nappal - olvasható a Penzcentrum.hu-n.

Szabadság 2013 - itt a számítási mód

| | |

 A szaktárca közzétette, hogyan kell szerinte a szabadságos hónapokra fizetést számolni. A szövegből kiderül: eltérések lehetnek a szokott alapbértől, de nem annyira drasztikusak, mint korábban arról hallani lehetett, mivel a ledolgozott napokra a fizetést nem a 174-es osztóval kell számítani, hanem arányosan, az adott hónap tényleges munkanapjai arányában.

 

Mindez természetesen csakis a havi alapbéresekre vonatkozik. Íme a legfontosabb rész az útmutatóból:

 

Szabadság 2013 - teljes a káosz

|

Nem világos, hogyan kell kalkulálni a fizetést abban a hónapban, amikor a dolgozó szabadságon van.
   

A fizetés a vakáció időpontjától függ

| |

A munkaadókat és a munkavállalókat is alaposan megtréfálja az új munka törvénykönyve, a havi bér a szabadság időpontjától is függhet.

 Az új Mt. szerint ha valaki szabadságra megy, akkor nem ugyanannyi bért kap egyik hónapban, mint a másikban, és nem is annyit, mint amennyiben a munkaadójával megállapodott - derül ki az origo.hu cikkéből.

Ha a dolgozó 5 nap szabadságra megy januárban, és 100 ezer forint a havi bruttó alapbére, akkor nem 100 ezer forintot kap, hanem 105 745 forintot, míg ha februárban megy el öt nap szabadságra, akkor 91 952 forintra jogosult, ha márciusban veszi ki az öt nap szabadságot, akkor abban a hónapban 96 552 forintot kap bruttóban. Ez a távolléti díj számításának szabályai miatt van.

Így vehetik el a szabadságod

|

Csak a kollektív szerződéssel csökkenthető a munkavállaló szabadsága.

Csak az életkori pótszabadságtól lehet eltérni a munkavállaló hátrányára, és csak kollektív szerződésben - hívta föl a figyelmünket Kártyás Gábor munkajogász. Külön megállapodással tehát nem vehető el a pótszabadság, ennek megfelelően pontosítottuk korábbi cikkünket .

Nincs tehát félnivalójuk a munkavállalóknak ott, ahol határozott, a dolgozók érdekeit képviselő szakszervezet van. Ami némi aggodalomra adhat okot: nem tudjuk, hány olyan munkahely van, ahol a fentebb módon jellemzett szakszervezet működik, s hogy a jogalkotó - vélhetően nem véletlenül - megteremtette annak a lehetőségét, hogy a szabadság csökkenthető legyen. Aligha lehetett tehát az a jogalkotó szándéka, hogy a szabadság csökkentése sehol ne fordulhassék elő.

Akár 10 nappal csökkenthető a szabadságod

|

Nagyot fordul a világ július 1-től az új munka törvénykönyvének hatályba lépésével:  az alapszabadság egy része pótszabadsággá válik, a mértéke így a kollektív szerződésben csökkenthető.

A jelenleg hatályos munka törvénykönyve szerint az alapszabadság mértéke 20 munkanap, s ahogy idősödik a munkavállaló, egyre több alapszabadság  jár neki: 25 éves kortól 21 nap, 28 évesen már 22 nap, s így tovább, mígnem 45 éves kortól már 30 nap alapszabadság jár.

Tartalom átvétel

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: