Munkanélküliség

-

-

-

-

-

-

-

Ezért kevés a foglalkoztatott?

|

Egy újabb olyan tanulmánykötet látott napvilágot szerdán, amely azt sejteti, hogy a magyar jóléti rendszer volt az egyik lényeges oka a hazai foglalkoztatási ráta alacsony szinten stabilizálódásának.

E gondolat - mondhatjuk divatos szóval : mém, hiszen változatos formákban bukkan föl - nem szorosan a tudomány objektív világához, de nem is pártpolitikához köthető, sokkal inkább az ideológiákhoz.

Bejött a fura vállalkozási ötlet

| |

 A munkanélküliségtől és az adóssághegyektől próbált menekülni két brit fiatal egy hóbortos vállalkozási ötlettel - bejött.

Újszerű karitatív honlap indult

|

Innovatív koncepciójú karitatív honlap indult, amely háromszereplős modellben igyekszik segíteni a rászorulókon, a segitsunkegymason.org .

A honlap ismertetője szerint a folyamat első résztvevője azok a nehéz helyzetben lévő emberek, akik azzal a céllal adnak föl hirdetést, hogy segítséget, felajánlásokat kérjenek. A második résztvevő aki segítséget nyújt, anyagi felajánlást küld a hirdetőnek. A harmadik résztvevő egy cég vagy vállalkozás, aki szintén egyfajta segítséget nyújt, pontosabban termékéből vagy szolgáltatásából kínál bizonyos százalékú kedvezményt, amelyet a folyamat második résztvevője, a felajánló kap meg egy egyedi kupon formájában "jutalmul" az anyagi felajánlásáért.

Tartalom átvétel

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: