Vállalkozás

Aki mer, az nyer, vagy veszít

Karácsony előtt megkezdődik az ünnepi vásári szezon. Az év vége a legjobb időszak a mozgóárus, mobilis vásározók számára, hiszen ilyenkor azoknak is megnyílik a pénztárcája, akikre ez évközben nem jellemző.

A karácsonyi vásárokon a helypénz és a standdíj általában elég magas, ám egy forgalmas helyen kialakított, jól meghirdetett ünnepi vásár óriási tömegeket vonz.

Árrésen lenni

Kíváncsiság kontra szemérmesség

A rendszerváltáskor a változásokra irányuló ígéretek egy része eddig még beváltatlan maradt, néhány újdonsággal azért kétségtelenül gazdagabbak lettünk. Az addig tiltott kategóriába sorolt üzletek is megjelenhettek hazánkban, amelyek mára egyre jobban elterjedtek. Ilyenek például az intim szaküzletek, ismertebb nevükön a szex-shopok, amelyek száma csak Budapesten hatvan körülire tehető.

Az első szex-shopok a rendszerváltással szinte egyidőben jelentek meg Magyarországon, a változás hozta ezt is 1989-ben.

Aki kocsmát akar nyitni...

Nem gondoltam volna, hogy a kocsmárosokat nehéz szóra bírni, hisz szinte az is kötelezően hozzátartozik a vendégek kiszolgálásához, hogy beszélgessenek. De mik is a jó kocsma további kellékei?

Bemelegítés

Ervin egy megyeszékhelyen üzemeltet néhány vendéglátóhelyet. Helyesebben kocsmát - és ezt ki is kéri magának. A beszélgetést azzal hárítja el, hogy éppen be akarja záratni az APEH az üzleteit - sürgősen lépnie kell.

Úgy látszik, macerás ma kocsmárosnak lenni.

Édes élet

Számtalan strand, idegenforgalmi látványosság, fesztivál, majális és rendezvény van hazánkban, ahol lépten-nyomon találkozhatunk vattacukor- és kürtőskalács-árusokkal. Ezek az "édesipari mini-vállalkozások" viszonylag kis befektetéssel elindíthatók, és gyors megtérüléssel kecsegtetnek - ha a vállalkozó jól választja meg a rendezvények helyszíneit, ahol árusítani akar.