Tanfolyam indul íróknak

A Magyar Írószövetség Íróiskolája szeptember végén új évfolyamot indít. A jelentkezési szándékot - az Íróiskola honlapjának fejlesztése miatt - egyelőre az Írószövetség titkárságán lehet jelezni, a titkarsag@iroszovetseg.hu címen. Augusztus végén mindenkinek személyre szólóan válaszolnak - írja közleményében az Irószövetség.

 

Az iskolában jeles kortárs költők, írók és irodalomtörténészek oktatnak, vezetnek szemináriumokat illetve tartanak előadásokat. Céljuk, hogy olyan magas színvonalú, összetett képzést nyújtsanak, amely korábban nem volt még Magyarországon. Egyfelől hangsúlyt fektetnek a gyakorlatra: hallgatóik szemináriumok keretében sajátíthatják el az írói mesterség fogásait. Másfelől előadásokat hallgatnak a tizenkilencedik, huszadik és huszonegyedik századi magyar és világirodalomról, valamint az irodalomtudomány legalapvetőbb kérdéseiről. Harmadrészt pedig előadásokat tartanak a kortárs irodalmi élet fontos praktikus kérdéseiről: a különböző intézményekről, folyóiratokról, a digitális irodalomról és a szerzői jogokról.

A kurzusok mindenki számára nyitottak. A kétéves tanfolyam a Felnőttképzési Akkreditáló Testület által akkreditált képzés.

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: