szakszervezet

Szerzett jogaikért álltak ki a bányászok

|

A bányászok nyugdíjszabályainak módosítása miatt demonstrált a Bánya-, Energia-, és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ) Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt. Pont egy évvel ezelőtt ugyanezen okból gyűltek össze az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt a bányászok, de az ígéretek ellenére azóta sem történt semmi - idézi a felszólalókat az MTI közleménye.

Eredményt hozott a sztrájkfenyegetés

|

A Mozdonyvezetők Szakszervezete és a MÁV-TRAKCIÓ Zrt, valamint a MÁV-START Zrt. vezetése 2013. november 13-án aláírták az mozdonyvezetői bértábla- megállapodást - adta hírül a szakszervezetek.hu .

 Nem mennek bele a keresetcsökkentésbe a mozdonyvezetők, sztrájkbizottságot alapítottak, miután a munkáltató 2014. január 1-jei hatállyal felmondta a 10 éve folyamatosan alkalmazott mozdonyvezetői bértáblát - mint arról korábban hírt adtunk .

Betelt a pohár a dajkáknál és szociális gondozóknál

|

November 12-én, kedden demonstrálnak a szociális ágazatban dolgozók az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt, mert bruttó bérük reálértéke 5 éve csökken, többségük a létminimum alatt él - adta hírül a szakszervezetek.hu.

A demonstrálók 14:15-től gyülekeznek Budapesten, Széchenyi tér 9. előtt, a MTA előtti közterületen, majd 3-kor gyalogosan átvonulnak az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé, ahol petíciót próbálnak átadni a miniszternek.

Az ágazat munkavállalói sztrájkra készülnek a megmozdulást szervező Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság (ennek tagja több, az ágazatban működő szakszervezet is) közleménye szerint.

Újabb vasutassztrájk?

|

Szűk területek maradtak a gazdaságban, ahol a dolgozó nem nyel le szó nélkül mindent, a vasúti közlekedés egyelőre ilyen területnek számít.

Nem mennek bele a keresetcsökkentésbe a mozdonyvezetők, sztrájkbizottságot alapítottak, miután a munkáltató 2014. január 1-jei hatállyal felmondta a 10 éve folyamatosan alkalmazott mozdonyvezetői bértáblát - közölte a Mozdonyvezetők Szakszervezete.

 Az érdekvédelmi szervezet szerint a döntéssel "egy tollvonással elvették a mozdonyvezetői életpályamodellt, azt a korábbi munkáltatói ígérvényt, amire a munkavállalók eddig bizton számíthattak".

Gáz van a dolgozói jogokkal: tüntetés lesz

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) közösen tart nagygyűlést a városligeti napozóréten  május elsején, 11 órakor.

A tüntetők a munkavállalók növekvő kiszolgáltatottságára igyekeznek ráirányítani a figyelmet.

Az MSZOSZ felvonulói (akik mindenkit várnak a szakszervezetei zászlók alá) 10 órakor indulnak  el a székház elől (Budapest, VI. kerület. Városligeti fasor 46-48.)  a nagygyűlés helyszínére. A nagygyűlésen beszédek hívják majd föl a figyelmet a munkavállalók mind kiszolgáltatottabbá váló helyzetére.

A délután könnyedebb lesz:  koncertek lesznek, illetve fórumok a parlamenti pártok képviselőivel.

-

-

-

-

-
Tartalom átvétel

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: