Lenne évi 20 millióért rabszolga?

A nagybankok és brókercégek csak kizsákmányolják a pályakezdőket, gyakorlatilag rabszolgasorsba kényszerítik az alkalmazottaikat, hangzik el egyre többször a pénzintézetekkel kapcsolatos vád, írja a Business Insiderre hivatkozva a porfolio.hu.

Sokat kell dolgozniuk a gyakornokoknak és a pályakezdőknek a nagybankoknál és a Wall Street-i brókercégeknél. A Bank of America egyik 21 éves gyakornoka meghalt, miután egymás után három napot dolgozott végig úgy, hogy a munkaidő reggel 6-ig tartott.

A portfolio.hu arra mutat rá, hogy az amerikai nagybankoknál kínált jóval átlag feletti fizetés még mindig vonzó a fiatalok számára az olykor 90 órás munkahetek ellenére. A Wall Streeten az átlagos éves fizetés még mindig 300 ezer dollár (kb. 66 millió forint) körül alakul, a Harvardon végzettek kezdő alapfizetés 125 ezer dollár (kb. 28 millió forint), a nagybankoknál pedig 70-90 ezer dollárt (15-20 millió forint) is meg lehet keresni kezdőként, a végzősök körében ezért továbbra is népszerű a pénzügyi terület.

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: