Felfuvalkodottan ostoba sok vezető

Sok vezető nemcsak nem képes vezetni az embereket, de ráadásul fogalma sincs arról, mennyire nem képes erre - derült ki egy brit kutatásból.

Ez nemcsak a beosztottaknak, hanem az egész vállalatnak rossz hír: a nem megfelelő, hamis énképpel rendelkező vezetők rontják a cég teljesítményét.

Bár a kutatást britek végezték britek körében, aki már dolgozott magyarországi munkahelyen, sejtheti, itthon sem lehet jobb a helyzet.

A brit munkáltatók csaknem háromnegyede  aggódik a szervezetnél levő  vezetési és irányítási hiányosságok miatt - írja  a management-issues.com a Chartered Institute of Personnel and Development felmérésére hivatkozva.

A kutatásból az is kiderült, hogy a probléma nemcsak a készségek hiányán alapszik,hanem társul hozzá az is, hogy  a legtöbb vezető nem is tudja mennyire rossz a beosztottjai irányításában. 10-ből 8 vezető úgy véli,  hogy a  beosztottai  elégedettek, vagy nagyon elégedettek azzal a móddal, ahogy főnökük irányítja őket, 10-ből azonban még 6 dolgozó sem értene ezzel az állítással egyet.
Ez nemcsak a beosztottak hanem az egész munkahelyi szervezet szempontjából rossz, mert
erős kapcsolat  van a  menedzsment minősége, és a munkavállalók elkötelezettsége között.

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: