Az esélyek javítása - önéletrajz tuning

Az álláskeresők többsége azt hiszi, hogy a CV megírása roppant egyszerű folyamat. Holott nem árt minden esetben optimalizálni az önéletrajzot az adott hirdetésre, és akadnak olyan típushibák is, amelyeket mindenképp el kellene kerülni.

Ha mondjuk száz önéletrajz érkezik egy álláshirdetésre, a postabontás után már csak kilencvenvalahány marad. A jelentkezések felét a következő lépcsőben, formai válogatás után szűrik ki, a maradékot elolvassák, és végül mindössze öt-tíz embert hívnak be interjúra.

Épp ezért igen fontos, hogy az elküldött dokumentum mind formailag, mind tartalmilag megfelelő legyen.

A méret is lényeg

Érdemes a személyzetis munkatárs fejével gondolkodni: valószínűleg rengeteg jelentkezés fut be, így csak arra van idő, hogy egy-egy pillantást vessenek rájuk.

A vállalatok személyzeti osztályának szakemberei általában az egyszerűen, de informatívan megszerkesztett önéletrajzokat szeretik. A nagyon hosszú, túlságosan részletes vagy esetleg egyenesen bő lére eresztett darabokat nem szívesen nézik át.

Ezek mellett a túl rövid, alig egy- vagy féloldalas CV-ket pedig nehéz komolyan venni. Ha nincsenek csatolva a kért dokumentumok vagy ha az önéletrajz láthatóan egy sokszorosított másolat, nyomban félre is teszik.

Ügyelve az arányokra

Természetesen ideális, hogyha önéletrajzunk nem csupán megfelel, hanem bizonyos szempontból "szemet is szúr" a HR-esnek. Van benne valami plusz, amely érdekessé teszi a gazdáját. Így például az alapadatokon túl érdemes megemlíteni célokat, akár többet is.

Az iskolák fölsorolásánál a különböző versenyek eredményei, szakkörök (ha voltak olyanok), diploma minősítése (ha érdemes dicsekedni vele) színezhetik a CV-t.

Azonban mindezek túlzott részletezése eltakarhatja a lényeget. Meg kell tartani a megfelelő arányokat, csakúgy, mint abban az esetben, ha a szabadidős tevékenységeket említjük. Természetesen ezek nem lehetnek benne az önéletrajzban kiemelt terjedelemben. Elég róluk néhány szó.

A nyelvtudás mára a munkakeresés meghatározó tényezőjévé vált. Épp ezért nem elég csak a beszélt nyelvet megnevezni, a nyelvtudás szintjét is le kell írni. Már csak azért is, mert ha nem tesszük, a többi jelentkező nagy része biztosan eleget tesz ennek a követelménynek, így ők nagyobb eséllyel bizonyíthatják is a tudásukat egy személyes találkozás alkalmával.

Csak a lényeget

Többen attól tartanak leginkább, ha rövid idő alatt elég sok munkahelyen megfordultak. Ez kétségtelenül rosszul mutat egy önéletrajzban. Épp ezért a tanácsadók azt javasolják, hogy az egyes munkahelyeken eltöltött időt csak évekkel jelölje a pályázó, és ha még így is hosszúnak tűnik a munkahelyek fölsorolása, a kevésbé fontosakat ki is lehet hagyni.

Ideális esetben úgyis az adott hirdetés igényei szerint alakítja át a jelentkező az önéletrajzát. Így ha például recepciósként szeretne dolgozni, és korábban végzett már ügyfélszolgálati munkát, azt mindenképp érdemes megemlítenie. Azonban ha egy nyáron belekóstolt az ipari alpinisták életébe is, azzal nem muszáj előhozakodni.

Knap Gábor

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: