Az álláspiac útvesztőiben igazítana el a Munkástanácsok

Az önmagát "keresztény értékrendű szakszervezetként" aposztrofáló Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) Munkavállalói Akadémia címmel elindította országosan egyedülálló elektronikus képzési portálját.
  A szakszervezeti szövetség közleményében kiemeli, hogy prioritásnak tekintik a munkavállalók képzését, és tudatosságának növelését, ezért indították az internetes képzési portált , amelyen megkezdődik a munkavállalói ismereteket tartalmazó képzési anyag oktatása. Az oktatási anyagot a Szegedi Tudományi Egyetem Állam- és Jogtudományi karának oktatói, valamint a Munkástanácsok szakértői készítették.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke a közlemény szerint kiemelte: számos kutatás és munkaerő-piaci tapasztalat is megerősíti, hogy az oktatási rendszert - szakképzési, köz- vagy felsőoktatási intézményeket - elhagyó fiatalok nem rendelkeznek az alapvető munkavállalói ismeretekkel. A tájékozatlanság veszélyeket rejt, a feketemunka melegágya. Ez ellen fellépve a Munkástanácsok egy átfogó felkészítő anyagot készített, amely ingyenesen elérhető minden érdeklődő számára a Munkavállalói Akadémia portálon. Az oldalon regisztráló felhasználókat a témában jártas szakemberek segítik a felkészülésben.

Szabó Imre, a Munkástanácsok Ifjúsági szervezetének elnöke a közlemény szerint elmondta: az egyedülálló kezdeményezés ingyenesen nyújt támogatást a fiatoknak, és a saját "nyelvükön", az általuk használt információs csatornákon keresztül nyújt segítséget a munkahelyszerzésben, illetve megtartásban. Az oldalon nemcsak munkajogi, hanem álláskeresési, önéletrajz írási és egyéb tanácsokat is kaphatnak az érdeklődők. Az alapvető munkajogi, munkavállalói ismeretek hozzájárulnak a fiatalok elhelyezkedési esélyeinek javításához, eszközként szolgálnak a feketefoglalkoztatás elleni küzdelemhez.   (MTI/Munka.org)  

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: