Már kocsmát sem érdemes nyitni

|

Sokan mondják, egy kocsmából mindig meg lehet élni, de ha ez igaz is volt valaha, már nem az.

Sorra zárnak be ugyanis a kiskocsmák - derül ki a Pénzcentrum cikkéből.

Több olyan változás is életbe lépett idén, amely jelentősen befolyásolhatja a szórakozóhelyek működését. A folyamat talán legnagyobb vesztesei a kiskocsmák: egyre többen kényszerültek, kényszerülnek bezárásra a forgalom csökkenése (és a növekvő költségek) miatt.

Szegeden például sorra zárnak be a város "kultikus" kocsmái - számolt be nemrég a Délmagyarország napilap. A lap úgy tudja, van olyan söröző, ami 38 év után húzta le a rolót. Káprai Ferenc, az egykori Muskátli söröző vezetője a lapnak elmondta, úgy tapasztalta, hogy az embereknek nem volt elég pénzük, hogy fogyasszanak, az utolsó években rengetegen hitelre ittak, ráadásul az utolsó hónapokban alig napi 1-2 rekesz ment el. A Pénzcentrum.hu információi szerint hasonló a helyzet más vidéki városokban és Budapest külső kerületeiben is. Leginkább a vasútállomások környékén zárnak be poharazók, de több, lakótelepen működő "garázskocsma" is lehúzta a rolót az idei év első hónapjaiban.

A kiskocsmáknak rosszul jött a dohányzás szabályozásának szigorítása mellett a játékgépek adójának emelése is - olvasható a cikkben.

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: