Újabb vasutassztrájk?

|

Szűk területek maradtak a gazdaságban, ahol a dolgozó nem nyel le szó nélkül mindent, a vasúti közlekedés egyelőre ilyen területnek számít.

Nem mennek bele a keresetcsökkentésbe a mozdonyvezetők, sztrájkbizottságot alapítottak, miután a munkáltató 2014. január 1-jei hatállyal felmondta a 10 éve folyamatosan alkalmazott mozdonyvezetői bértáblát - közölte a Mozdonyvezetők Szakszervezete.

 Az érdekvédelmi szervezet szerint a döntéssel "egy tollvonással elvették a mozdonyvezetői életpályamodellt, azt a korábbi munkáltatói ígérvényt, amire a munkavállalók eddig bizton számíthattak".

A sztrájkbizottság megalakításának másik oka, hogy a 2014. január elsején létrejövő integrált személyszállító társaság, a MÁV-Start Zrt. kollektív szerződését úgy kívánja módosítani a cégvezetés, hogy csökkenti a jelenleg a mozdonyvezetőket megillető műszakpótlék mértékét, illetve más jövedelmi elemeket. A közlemény szerint az integrációt felhasználva a munkáltatónak szándékában áll rontani a jelenlegi mozdonyvezetői foglalkoztatás szabályait is.
   (MTI, Munka.org)

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: