Karrier

Éles az Elmű új karrierportálja

Új karrierportállal rukkolt elő a mintegy 2800 főt foglalkoztató ELMŰ-ÉMÁSZ csoport.

 

50 új munkahely frissdiplomásoknak

 Az Ernst & Young a tervek szerint újabb tíz százalékkal bővíti munkatársai számát az ősszel induló, következő pénzügyi évben Magyarországon, főként utolsó éves és frissdiplomás pénzügyi, gazdasági és jogi végzettségű fiatalokat keresnek.

A cég már az egyetemi évek alatt igyekszik bemutatni a kínált lehetőségeket és megtalálni a jövő legsikeresebb tanácsadóit.

    A könyvvizsgálattal, üzleti, adó-, és tranzakciós tanácsadással foglalkozó cégnél több mint ötszázan dolgoznak jelenleg Budapesten. A vállalat az elmúlt évben mintegy félszáz új munkahelyet hozott létre, tíz százalékkal bővítve munkatársainak számát. Ezt követi a most meghirdetett, újabb tíz százalékos bővítés. A cég honlapjának karrier aloldala itt tanulmányozható.

(MTI)

Régi és új tippek az álláskereséshez

|

 Új sorozatot indít a munka.org az álláskeresőknek, amely rövid írásokat, álláskeresési tanácsokat tartalmaz majd. Tudjuk jól,  hogy akadnak majd olyan tippek,  amelyek már sokak előtt ismertek, lesznek olyan tanácsok, amelyekről magunk is tudjuk, hogy nehezen megfogadhatók. Mégis bízunk abban, hogy  a sorozatunkban találhatók majd olyan ötletek,  tippek,  javaslatok,  amelyek mégiscsak hozzásegítik az álláskeresőt a sikerhez.

Az első tippünk a leghasznosabb tanács talán , ami egy álláskeresőnek adható:  gondolja át a múltbeli sikereit.

A fiatalok tizede szerint kell kiválóság a karrierhez

 A karrier leginkább az akarattól és a kapcsolatoktól függ a fiatalok szerint - ez a kép rajzolódik ki az Ipsos Munka.org-hoz is eljuttatott kutatásából.

Közvetítőket kizáró álláskereső oldal indult

|

Olyan álláskereső oldal indult Jobkereso.com néven, amelynek keresőrobotjai kizárólag céges weboldalak állásajánlatai között keresnek.

A barátokat választjuk a karrier helyett

Az emberek döntő többségének fontosabb a baráti kör, mint a szakmai előmenetel. Ha választhatnak, a válaszadók 61%-a inkább a privát kapcsolatainak ápolása, semmint a munkahelyi ranglétrán felfelé lépdelés mellett dönt - derül ki az Ipsos Munka.org-hoz eljuttatott felméréséből.

 
A BRIC országokban (Brazília, Oroszország, India, Kína), a Közép-Keleten és Afrikában "fifti-fifti" ez az arány. Indonéziában és Indiában a legmagasabb a "karrieristák" aránya (előbbiben közel kétharmados) - ők akár az életre szóló barátságukat is feláldozzák, csak hogy befussanak, de például Japánban is az európai szinten van (29%) ugyanez a mutató.

 

Motivációs levél e-mailben

A fölkészült állásvadász jól tudja, hogy az önéletrajz mellé a motivációs levelét is el kell helyeznie a borítékban. De hová helyezze a levelét, ha a dokumentumokat elektronikusan küldi? Mire kell még ügyelnie az álláskeresőnek, ha virtuális levelével valódi állást szeretne nyerni?

A motivációs levél angol eredeti kifejezése: cover letter (tükörfordításban: fedő levél) jól mutatja, hogy a levelet az önéletrajz fölé kell tenni, s azokat együtt elhelyezni a borítékban. E szabály azonban nem nyújt iránymutatást abban, mihez kell kezdeni a motivációs levéllel, ha azt az interneten szükséges elküldeni.

Álláskeresés főállásban

|

Mai álláskereső tippünk azoknak szól, akik jelenleg munka nélkül vannak. Aki úgy keres állást, hogy nincs munkája , közismert, hogy nincs jó pozícióban, sem a fizetési tárgyaláson, sem általában az álláskeresés  folyamatában. Ne feledjük el azonban azt sem, hogy  a  munkanélküliként való álláskeresésnek is akadnak előnyös oldalai.

Ha munkanélküliként  keresel állást, akkor azzal az előnnyel rendelkezel, hogy teljes munkaidejű, hivatásos  álláskereső vagy.  Ha nem hagyod, hogy ez az állapot ez frusztráljon,  ha emiatt inkább annak érzed szükségét,  hogy hatékonyabban szervezd  meg a napod, akkor jó, ha főállású álláskereső vagy.  

-

5 tipp az internetes álláskereséshez

| | |

A magyar internetezők leginkább álláskeresésre használják a webet (58 százalékuk) -  derült ki az Ipsos egyik felméréséből.

Hogy ez még hatékonyabb legyen, íme néhány ötlet - talán nem haszontalan összegyűjtve látni őket azoknak sem, akik már ismerik az online álláskeresés csínját-bínját.

1.    Használd a gyűjtőoldalakat!

Nem kell egyenként fölkeresned az állásportálokat, használhatsz olyan gyűjtő-kereső oldalakat, mint például a jobmonitor.hu, a  jobinfo.hu, vagy a careerjet.hu. Hírlevélre ezeknél az oldalaknál is föl tudsz iratkozni, mint a hagyományos állásportáloknál.

Tartalom átvétel

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: