Közvetítőket kizáró álláskereső oldal indult

|

Olyan álláskereső oldal indult Jobkereso.com néven, amelynek keresőrobotjai kizárólag céges weboldalak állásajánlatai között keresnek.

Az oldal gazdája az alábbiakban fogalmazta meg a Munka.orgnak az oldal filozófiáját.

"Egykori álláskeresőként sokszor szembesültem vele, hogy az interneten meghirdetett állások nagy részét nem a leendő munkáltató adja fel, hanem egy közvetítő. A közvetítők profitorientált vállalkozások, amelyek a munkáltató megbízásából, jutalékért keresik a legmegfelelőbb jelöltet, a  szerepük a munkakeresési folyamatban leginkább az előszűrés. A tényleges foglalkoztató kilétét ilyenkor homály borítja, mivel a közvetítő elesne a jutaléktól, ha a munkavállaló meg tudja az állást az ő közvetítése nélkül is pályázni, talán mindenkinek ismerős a "multinacionális partnercégünk keres x pozícióba " fordulat. A közvetítő cégek rendelkeznek azzal a bevételforrással, amiből a hirdetési piacot el tudják árasztani a jelenlétükkel, illetve a saját honlapjuk helyezését is fel tudják javítani a keresőkben, ezért az álláskereső általában ezekkel a megjelenésekkel tud találkozni.

A munkáltatók egy része azonban a saját weboldalán is keres munkavállalókat, ezeket az állásajánlatokat azonban nagyon nehéz egy keresőprogram segítségével megtalálni, mivel az állást felkínáló cég nem profi álláshirdető vagy közvetítő cég, amely gyűjtené az állásajánlatokat.

Nem a konkrét állásajánlat jelenik meg keresési találatként, hanem annak a cégnek a karrier oldala, amely állást hirdetett. Így az álláskereső mindig pontosan tudja melyik cég állásajánlatát pályázza meg, nem fordulhat elő hogy épp jelenlegi alkalmazójánál jelentkezik egy másik állásra. A munkáltatóról nem csak az állásajánlata derül ki, hanem a honlapon megtekinthető a munkavégzés leendő helyszíne, és a cég profilja, tevékenysége is" - írta az oldal gazdája.

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: