Humor

-

Alkalmasabb vagy Matolcsynál?

|

Ha jobban megnézzük, egy nagyobb multi menedzserasszisztensi pozíciójánál komolyabbak a felvételi követelmények, mint egy miniszteri állásnál. Míg egy vezérigazgató titkárnőjétől szinte biztosan diplomát várnak el, és felsőfokú nyelvvizsgákat, addig miniszternek - mint arra a közelmúltban láthattunk példát - akár diploma nélkül is lehet lenni.

Egy miniszternél még a "B" kategóriás jogosítvány sem elvárás - ami nélkül pedig már ügyintézőnek sem veszik fel az embert -, hiszen a szolgálati autó mellé sofőr is jár. Bár a felvételi követelmények lazák, miniszternek lenni mégsem könnyű. Különösen nehéz a nemzetgazdasági miniszterek élete.

Játékunkban a Munka.org kedvelői (lájkolói) mérethetik meg magukat, vajon alkalmasabbak lennének-e nemzetgazdasági miniszternek, mint a jelenleg hivatalban lévő - előlegezzük meg - kollégájuk. Sok szerencsét kívánunk a játékhoz, amelyben ide kattintva lehet részt venni!

-

Mihez kezdenél egymillió forinttal?

|

Egymillió forint bizony senkinek nem jön rosszul. Mihez kezdene vele vajon például egy chippendale fiú? Szabó Győzőtől megtudhatjuk!

(Figyelem! A cikket és a videót a Budapest Bank szponzorálja!)

Nem is olyan könnyű válaszolni, ha az embernek hirtelen nekiszegezik a kérdést: mihez kezdene egymillió forinttal?

Szabó Győző pedig válaszol, több karakter bőrébe bújva, rögtönöz, ironizál, parodizál. Ezek a karakterek a munkát láthatóan hírből sem igen ismerik, nem éppen a termelő szféra képviselői.

A Valami Amerikából, és még egy sereg más filmből ismert színész hozza a szokott jó formáját. Jól áll neki a rögtönzés.

Hát igen, ez a videó nem a televízióból ismert 30 másodperces reklámfilm archetípusából táplálkozik. Internetes, gerilla, posztmodern, stb.

Nézd meg a videót!

Egy fantasztikus karrier

|

"Schmitt Pál - aki reményei szerint megmarad "Schmitt Pali" is - egy fantasztikus karrier csúcsára ért, hiszen sportolóként kétszer is a világ tetejére vitte Magyarországot, politikusként pedig a legsikeresebbnek tekinthető nemzetközi színtéren: az Európai Parlamentnek ő volt az első, és mindaddig egyetlen magyar alelnöke." (www.orbanviktor.hu)
Kozmosz: N. E. R.

Gyula állásinterjúja

Ki érti, miért ilyen furmányosan toboroz a Magyar Telekom? Az álláspiaci gorillamarketing egészen jól sikerült gyöngyszeme.

Állásinterjú játék - komolytalanul

|
Sajátos állásinterjúk során kell részt venni. Maffiózó, divatszerkesztő, szuperhős, illetve maga az ördög szolgálatába állhatunk, ha jól teljesítünk az állásinterjún. A nyilak használatával lehet válaszolni. Angol nyelvű játék.

Oktatófilm sofőröknek

Úgy érzi, agresszíven vezet, de ezt még fokozni szeretné? Nem ismeri pontosan a KRESZ-szabályokat, s szeretné őket teljesen elfelejteni? Hivatásos sofőrként dolgozik, s nem tudja tartani a menetidőt? Ha bármelyikre igen a válasz, ez az Ön KRESZ oktatófilmje.

Ha nő a főnök

női főnökBármennyire hihetetlen, de időnként megesik, hogy egy vállalatnál nem férfiembert, hanem nőnemű dolgozót neveznek ki főnöknek. S bár sokak szerint ez csak azért lehetséges, hogy a kivétel erősítse a szabályt, lehetetlen nem észrevenni, hogy itt egy haladó tendenciáról van szó: míg korábban szökőévenként egyszer fordult elő, hogy nőt neveztek ki főnöknek, ma már nem mindig kell ennyit várni arra, hogy hasonló esettel találkozzunk.

Tartalom átvétel

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: