A munkáltatónak is kell márkaépítés

|

A legértékesebb munkatársakért fokozott verseny zajlik, éppen ezért megtartásuk és a céghez való kötődésük erősítése felértékelődött, ebben jut kiemelt szerep a munkáltatói márkának - derül ki a BrandJob Munka.org-hoz eljuttatott közleményéből.

Látszólagos ellentmondás uralja a munkaerőpiacot: szinte minden iparágban egyszerre van jelen a munkaerőbőség és a munkaerőhiány. A statisztikák szerint jelenleg az aktív népesség több mint 10 százaléka munkanélküli, miközben számos szakmában hiány van a jó szakemberekből - állítja a cég közleményében.

"Gyártómérnökök, orvoslátogatók és programozók tömegeinek tudnánk akár pillanatokon belül munkát találni, mára ezek lettek a kor hiányszakmái.  A pozíciókat már nem lehet a gyárkapu mellett kifüggesztett táblákon hirdetni, az internet és a közösségi média lett a munkaerőtoborzás igazi terepe. Ráadásul nem elég ismertnek lenni, vonzóvá is kell válni, ami pedig nem megy egyik napról a másikra. Rohamléptékű a változás, ami ma elégnek tűnik, holnap már biztosan kevés lesz." - mondta Hadi László, a BrandJob Kft. ügyvezető igazgatója abból az alkalomból, hogy a Job csoporthoz tartozó BrandJob révén itthon is megjelent a munkáltatói márkaépítéssel foglalkozó legnagyobb nemzetközi vállalkozás, a TMP Worldwide.

A munkáltatói márkaépítés (HR Branding) fókuszában azok a munkavállalók állnak, akikért a cégek "versenyeznek". A verseny célja, hogy a konkurenciához képest hatékonyabban tudják a számukra kiemelten fontos munkavállalókat megszerezni és megtartani.

"Minden átalakult körülöttünk, az is, hogy mitől jó egy állás. Húsz éve a külföldi utazási lehetőség mindennél többet ért, ma sokan jobban szeretik, ha egy helyen lehetnek és többet látják a családjukat. A kiemelkedő fizetés se minden, önmagában nem elég a legjobbak megtartásához. Ha nincs kötődés, ha az adott szakember nem érzi, hogy fontos a cégnek, ott fogja hagyni az állást. Ahhoz, hogy segítsünk a kötődés kialakításában, egyszerre kell ismerni a munkaadók és a munkavállalók igényeit, és képesnek kell lenni mindezt érthető, vonzó formában megfogalmazni. Mindehhez pedig érteni kell a HR-hez és a kommunikációhoz. A BrandJob és a TMP Worldwide egymásra találásával itthon is a legkorszerűbb keresési és munkaerő megtartási módszereket szeretnénk megvalósítani." - mondta Hadi László.

(Munka.org)

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: