A fizetés a vakáció időpontjától függ

| |

A munkaadókat és a munkavállalókat is alaposan megtréfálja az új munka törvénykönyve, a havi bér a szabadság időpontjától is függhet.

 Az új Mt. szerint ha valaki szabadságra megy, akkor nem ugyanannyi bért kap egyik hónapban, mint a másikban, és nem is annyit, mint amennyiben a munkaadójával megállapodott - derül ki az origo.hu cikkéből.

Ha a dolgozó 5 nap szabadságra megy januárban, és 100 ezer forint a havi bruttó alapbére, akkor nem 100 ezer forintot kap, hanem 105 745 forintot, míg ha februárban megy el öt nap szabadságra, akkor 91 952 forintra jogosult, ha márciusban veszi ki az öt nap szabadságot, akkor abban a hónapban 96 552 forintot kap bruttóban. Ez a távolléti díj számításának szabályai miatt van.

A jelenlegi szabályok szerint tehát az jár a legjobban, aki olyan hónapban veszi ki a szabadságát, amelyben sok munkanap (vagy fizetett munkaszüneti nap) van, általában ezek a 31 napos hónapok. Ha kevés a munkanap az adott hónapban (mint például februárban), a dolgozó nagyon rosszul jár.

 

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: