Új álláskereső oldal indult - Dolgozni.hu

|

Dolgozni.hu címen új állásportál érhető el, ami új lehetőséget kínál a munkavállalóknak az álláskeresésre, illetve a munkaadóknak és HR szakembereknek az ingyenes toborzásra- derül ki a Dolgozni.hu Munka.orghoz eljuttatott közleményéből.

Sokakban joggal merülhet fel a kérdés, hogy a több tucat álláskereső oldal mellett milyen célból indul egy újabb. A valóban egy meglehetősen telített piacra lépett be, ám nem kíván egy lenni a sok közül és beleolvadni abba. Többet, jobbat kíván nyújtani a konkurenciánál - ígéri közleményében a Dolgozni.hu állásportál.

Az oldal alapkoncepciója még 2006 során született, amikor a Dolgozni.hu üzemeltetői pályakezdőként szembesültek az álláskeresés nehézségeivel. Frissdiplomásként már akkor egyértelmű volt, hogy az interneten kell állást keresni. A jelenlegi álláskereső oldalak többsége már akkor is működött, és állásajánlatokban sem volt hiány.

Mint az álláskeresők többségénél, a Dolgozni.hu megalkotóinál is hamar alábbhagyott a lelkesedés az álláshirdetések böngészése során. A fővárosi informatikusként állást kereső fiatalok postafiókjában sorra landoltak az orvoslátogató és egyéb irreleváns álláshirdetések az ország különböző szegletéből. A hiba nem az álláskereső oldal működésében volt, hanem az álláshirdetőnek történő megfelelési kényszernek. A hirdető ugyanis azért fizetett, hogy az általa meghatározott kategóriákban és az ország összes településén megkapják hirdetését.
Napi több tucat álláshirdetés között jó ha egy-egy értékes ajánlat felbukkant, mely szinte minden esetben egy multi hirdetése volt.

Kis- és középvállalkozások hirdetéseival alig-alig lehetett találkozni, pedig állásajánlatok ezen vállalkozásoknál is bőségesen akadtak. A különbség csupán annyi volt, hogy ezek a cégek nem hirdettek több tízezer forintért a nagy állásportálokon - mutat rá a Dolgozni.hu kommünikéje.

2012-ig a helyzet mit sem változott, ami a Dolgozni.hu fejlesztőit arra sarkallta, hogy lépjenek. Céljuk egy olyan állásportál létrehozása volt, ahol minden hirdetés csak egy kategóriához tartozik és minden pozícióhoz meg van adva a munkavégzés pontos helye. Ez a következetes szigor ugyan kedvez a munkavállalóknak, ám nem épp ideális az álláshirdetőknek.
Munkaadók számára is valami csábító lehetőséget kellett felkínálni. Az ingyenes álláshirdetés lehetősége számos apróhirdető és álláshirdető oldalon lehetséges volt, ám a Dolgozni.hu fejlesztői mégis ezt az utat választották. Olyan minőségi szolgáltatást kívántak nyújtani az álláshirdetőknek, melyet máshol csak pénzért érnének el.

2012 áprilisára aztán el is készült a Dolgozni.hu álláskereső oldal, mely azonnal pozitív fogadtatásra talált. Az oldalon megjelenő hirdetések száma növekedésnek indult és nyilvánvalóvá vált, hogy még egy területen is újat tud nyújtani a weboldal. Alap és középfokú végzettségűek számára eddig az offline álláskeresés mellett az apróhirdető oldalak böngészése maradt, esetleg egy-egy multi tömegesen meghirdetett munkaerő felvétele az állás portálokon. A Dolgozni.hu-n azonban gyorsan túlsúlyba kerültek a diplomát nem igénylő nyitott pozíciók. A fejlesztők reményei szerint az alap és középfokú végzettségűek körében ennek következtében néhány év alatt piacvezető szerepre is szert tehet a Dolgozni.hu.

Mindamellett természetesen, hogy a felsőfokú végzettségű pozíciókat keresők épp olyan hatékonyan tudnak állást keresni az oldalon, mint minden más munkavállaló - zárul a közlemény.
(Dolgozni.hu)

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: