Amerikai, mégsem jó

Az álláskeresők többsége már jól tudja, hogy amerikai típusú, vázlatos önéletrajzot kell készítenie. A toborzást végző HR szakemberek szerint azonban a beérkező amerikai típusú önéletrajzok sem szolgálják mindig jól beküldőik karriercéljait.

Tanácsadó szakemberek szerint a pályázók mintegy fele még mindig kronologikus sorrendben írja le karriertörténetét, ahogyan az régen elvárt volt a fogalmazásszerű önéletrajzoknál. A HR szakemberek azonban szeretik azonnal látni az utóbbi években szerzett tapasztalatokat, ezért a szakmai tapasztalatoknál a jelentől a múlt felé illik haladni. Akad rá példa, hogy bölcsész végzettségű ember - sok önképzés és szakmai tapasztalat után -karriert fut be az üzleti életben. Ilyen és hasonló esetekben a kronologikus karriertörténettel komoly döbbenetet lehet okozni a személyügyi szakemberben, aki hirtelen mondjuk azzal a kérdéssel szembesül: miért is jelentkezik egy némettanár a marketingosztály vezetőjének?

Hasonló módon szükséges eljárni a tanulmányok felsorolásánál is: az utoljára megszerzett oklevél adatai kerüljenek az első helyre. Hasznos, ha a munkavállaló nem a tanulmányaival, hanem a szakmai tapasztalataival kezdi az önéletrajzot - persze a pályakezdők kivételével, akik jó esetben is legfeljebb gyakornoki tapasztalatról tudnak beszámolni. A kiválasztást végző szakemberek jellemzően fontosabbnak ítélik a szakmai tapasztalatokat az iskolai végzettségnél.

Gyakori hiba, hogy a pályázó csak életútja során betöltött feladatait írja le, a munkakörében elért eredményeiről nem ejt szót. Nem kell feltétlenül óriási eredményekre gondolni: egy csoportvezető sikerként könyvelheti el s mutathatja be önéletrajzában, ha a beosztás megváltoztatásával hatékonyabbá tette csoportja munkát. Egy beosztott pénztáros eredményként hivatkozhat arra, hogy kasszáját mindig hiány nélkül zárta. Mindenki ér el időnként sikereket munkájában, amelyeket érdemes az önéletrajzban leírni, ugyanis ezek a személyügyi szakembereknek fontos tájékozódási pontok.

Érkeznek be személyzeti tanácsadó cégekhez jócskán önéletrajzok, amelyekről lerí, hogy megírója sablont használt (azok számára nyilvánvaló, akik naponta több száz cv-t olvasnak el). Nem szerencsés, hiszen a pályázó önállótlanságát sugallja, s a kiválasztást végzőket is deprimálja, hiszen munkájukat monotonabbá teszi. Aki mégis sablon használata mellett dönt, annak érdemes abban legalább valamely apróságon változtatnia, hogy önéletrajzát egyénivé tegye.


Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: