Állásinterjú

Így válaszolj az állásinterjún

állásinterjú élményÖsszegyűjtöttük az állásinterjúk néhány gyakran elhangzó kérdését, és kulcsokat is adunk a nyerő válaszokhoz.

Miért éppen Önt kellene alkalmaznunk?

Milyen színeket viselj az állásinterjún?

A különböző színek különböző módokon befolyásolnak bennünket. Íme egy kis segítség a színek megválasztásához.

 Fekete:  Hatalom, erő, megközelíthetetlenség. Állásinterjúra nem igazán ajánlható.

Állásinterjú játék

|

A Jobmonitor szórakoztató és tanulságos állásinterjú szimulációja. Magyar nyelvű. Elérhető itt.

Túlzó önéletrajz és árulkodó testbeszéd

|

Nem szégyellnek túlozni az ausztrál álláskeresők önéletrajzaikban egy-egy jobb álláshely megszerzése érdekében. Azonban az interjúig eljutni csak egy dolog, a hibás testbeszéd egy amerikai felmérés szerint mindent elronthat - áll az ELTE Társadalomtudományi Kar hírlevelében.

Tippek angol nyelvű állásinterjúra

Érthető okokból sokan keresnek most állást. Vannak, akik váltanának. Vannak, akik váltásra kényszerülnek. Bármi legyen is az indok, a diplomások, illetve gazdasági területen elhelyezkedni kívánók, garantáltan szembetalálják magukat egy olyan állásinterjús helyzettel,ahol idegen nyelven, elsősorban angolul is mérik a tudásukat.

6 aranyszabály állásinterjúra

A legfontosabb aranyszabály, hogy nincsenek aranyszabályok - mondta G. B. Shaw. A definíció értelmében G. B. Shaw aranyszabálya sem érvényes az aranyszabályokra. Ezért íme néhány...

Hibátlan viselkedés állásinterjún

Görög Ibolya protokollszakértő tanácsai

 Manapság a legfontosabb "európai mérce", ki mennyire tanult ember - nemcsak a diplomások számára hirdetett pozíciókban, hanem a középfokú végzettséggel betölthető állások esetében is. A lehetséges munkaadó felé ezért érdemes a "tanultság" jeleit kommunikálni.

Öltözet férfiaknál: a tanult ember jelzése az ing és a gallérra rendesen rákötött nyakkendő. Lehet öltöny, lehet nadrág és zakó, sőt, nyáron, ha nagyon meleg van, egy vékony szövetnadrág, ing, nyakkendő. A cipő és a zokni legyen sötétebb, mint a nadrág.

Furcsa kérdések állásinterjún

Az álláskeresők többsége jól tudja már, hogy állásinterjúkon olyan kérdések is elhangzanak, amelyek hétköznapi beszélgetéseinkben aligha fordulhatnának elő. Mi a legnagyobb hibája, hol szeretne tartani öt év múlva - alig akad olyan rutintalan jelölt, akit meglepnének ilyen kérdések. A tapasztalt állásvadásszal is megfordul a világ azonban, amikor az interjú vezetője megkérdezi: milyen állat szeretne lenni, s miért?

Az álláskeresők szerte a világon ezt a kérdést tartják az egyik legostobább állásinterjú-kérdésnek. A kérdésnek különböző változatai ismertek, az állatot szerszám, bútor, testrész, vagy bármi egyéb is helyettesítheti a kérdésben. Nekünk, magyaroknak a legmegdöbbentőbb talán az egyik amerikai verzió, amely azt tudakolja a jelölttől, milyen autó lenne a legszívesebben. Természetesen az évjárat és szín is érdekelni szokta az interjú vezetőjét. 

Stresszinterjúk túlélése

stresszinterjúA stresszinterjú eleinte úgy néz ki, mintha egy normális dialógus lenne. A kérdező illedelmesen bemutatkozik, mosolyog, hellyel kínálja a jelentkezőt, és kedélyesnek tűnik.

Stressz állásinterjú előtt

állásinterjúMindenki átél stresszt állásinterjú előtt. Az optimális mennyiségű izgalom motiváló erő, hozzájárul ahhoz, hogy az elbeszélgetésen jó benyomást keltsünk.. Ha az izgalom túl erős, gátolhatja a teljesítményt, összezavarhatja a viselkedést. Akadnak azonban hasznos módszerek az izgalom mérséklésére.

Tartalom átvétel

Érdekes/hasznos volt, csatlakozom a munka.org Facebook-csoportjához: